Speelmaatje Pino en Speelmaatje Dikkie Dik

Spelend leren

 

Voor peuters van 2 tot 4 jaar, in dagdelen gedurende 40 schoolweken.

In augustus 2014 zijn we gestart met peuterspeelzaal:

Speelmaatje Pino: in basisschool Panta Rhei, aan het Slufterplantsoen 2, Almere Stad, Waterwijk. Waarom in een basisschool? Omdat we samen met het basisonderwijs willen werken aan een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Daarmee lopen we vooruit op het landelijk (streef-)beleid om te komen tot een Integraal  Kind Centrum (IKC). Een jaar later, in augustus 2015 zijn we gestart met een 2de peuterspeelzaal:

Speelmaatje Dikkie Dik: Deze peutergroep heeft een mooie ruimte in Kinderplaza Pino. Voor deze groep geldt een LAT (living apart together) relatie met de basisschool. (In onderwijsland spreken we dan van een dependance, omdat het fysiek niet in hetzelfde gebouw is gehuisvest.) Het succes, of zo u wilt het resultaat is er niet minder om! Beide peuterspeelzaalgroepen werken nauw samen.

Met ingang van het schooljaasr 2018-2019 verhuist Speelmaaatje Dikkie Dik naar een eigen groepsruimte in basisschool De Argonaut, Zaagvisplantsoen 32 in het oostelijkdeel van de Waterwijk.

Onder leiding van deskundigen werken we met beide peutergroepen aan één ontwikkelplan voor de komende 4 jaren. Voor een deel zijn hierbij leerkrachten uit het basisonderwijs betrokken. Onder het motto ‘ een leven lang leren ’ vergt dat inspanningen van onze pedagogisch medewerkers. Die inspanningen komen rechtstreeks ten goede  aan de kwaliteit die we de kinderen in de opvang willen bieden. Daar willen we in investeren! Goede kinderopvang staat of valt met de kwaliteit van onze pedagogisch medewerkers.

Zie verder Spelend Leren