Historie

In 1992 in Almere in de Waterwijk gestart onder de naam Kinderopvang Pino. De eerste twee jaren waren we met een kinderopvang voor 0-2 jarigen gehuisvest in een pandje aan het Bonietplein.

Eind 1997 gaf de gemeente een bouwvergunning af voor het huidige pand aan de Baarsweg 1. Daar was het kinderdagverblijf voor de groepen van 0 - 4 jaar èn de BSO (buitenschoolse opvang) voor de groep van 4-12 jaar onder één dak gehuisvest.

In 2011 zijn we met de BSO verhuisd naar een nieuw pand aan de Karperweg 12. Buiten School De Campus is daar gevestigd in een prachtig eigen onderkomen. Deze locatie ligt op steenworp afstand van kinderdagverblijf Pino, waar de groepen van 0-4 jaar worden aangeduid met de naam Kinderplaza Pino. In augustus 2014 hebben we een peuterspeelzaal geopend: Speelmaatje Pino in basisschool Panta Rhei aan het Slufterplantsoen 2 in de Waterwijk.

Voor peuters van 2-4 jaar. Bij de begeleiding van deze peuters ligt het accent op spelend leren in dagdelen, gedurende 40 schoolweken. Door de "uithuizing" van de groep van 4-12 jaar kregen we uitbreidingsmogelijkheden in Kinderplaza Pino. Dit heeft ertoe geleid dat we in 2015 in het KDV een tweede peuterspeelzaal zijn gestart:  “Speelmaatje Dikkie Dik”  voor peuters van 2-4 jaar. Met ingang van september 2018 werkt Speelmaatje Dikkie Dik vanuit een eigen groepsruimte in basisschool De Argonaut in Waterwijk Oost.

In de ruim 25 jaar dat wij bestaan, zijn we niet langer meer een kinderopvang, maar een professioneel kindcentrum.